Renell Recruitment

Achter de schermen

Renell Recruitment is een jonge organisatie, maar beschikt desalniettemin over ruime ervaring in personeelsbemiddeling binnen de Automotive branche. Oprichter Jacco Ende (1971) is het bedrijf vanuit een duidelijke visie begonnen en is zelf ook dagelijks vol enthousiasme actief in de operatie.

Automotive Professional en interesse in contact?

Vacature melden of interesse in contact?

Achtergrond in de Automotive branche

Na het behalen van mijn IVA A-diploma in 1992 ben ik als verkoopadviseur in vaste dienst getreden bij mijn stageadres; indertijd de grootste Toyota-dealer van Amsterdam. In de jaren erna volgde een mooie ontwikkeling, waarbij ook het meemaken van de transitie van particulier retailbedrijf naar importeursbezit een waardevolle ervaring was.

Verbinding tussen Automotive én personeelsbemiddeling

Eind 1999 werd ik benaderd voor deelname in het opstarten van een Automotive Werving & Selectiebureau. Binnen deze organisatie heb ik van 2000 tot 2019 een prachtig netwerk kunnen opbouwen van gekwalificeerde Automotive Professionals én zakelijke relaties in hoofdzakelijk retail (PW & BW), waarnaast tevens in wholesale, het universele kanaal en de autoschadeherstelbranche. Naast volop actief te zijn in 360° Recruitment ten behoeve van bemiddeling van Automotive Professionals op technisch (primair), commercieel en administratief gebied op MBO en HBO-niveau, was ik de laatste jaren tevens verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing én de resultaten van het kandidatenleadteam.

Ervaringsleer – Dé aanzet tot het ontstaan van Renell Recruitment
In deze 18 jaar werden uitersten meegemaakt welke een unieke ervaringsleer opleverde; van een overspannen arbeidsmarkt in hoogconjunctuur tot en met de financiële crisis met enorme gevolgen voor de Automotive branche, vele daaraan gelieerde branches en de bijbehorende werkgelegenheid. Deze periode van laagconjunctuur, versterkt door de verregaande flexibilisering van de Nederlandse arbeidsmarkt, maakte dat de dienstverlening wijzigde in uitzending en detachering in plaats van Werving & Selectie.

In de eerste jaren van herstel vanuit een dergelijke crisis ontstaat een aantrekkende vraag naar gekwalificeerde medewerkers, zonder dat er direct sprake is van een overspannen arbeidsmarkt. Een broze situatie waarbij flexibele inleenmodellen als vanzelfsprekend floreren vanuit de noodzaak tot risicobeheersing. Bij een verder aantrekkende vraag ontstaat vervolgens vaker de wens nieuw personeel direct op de loonlijst aan te nemen.

Mijn ervaring leert dat veel personeelsbemiddelaars op die momenten vaak toch kiezen voor het meest lucratieve verdienmodel in de vorm van een ‘detavast-constructie’ in plaats van invulling te geven aan de voorkeur van werkgever én werknemer. Vaak betekent dit eerst 1040 tot 2080 uur inleen tegen een commercieel uurtarief en niet zelden daarna nog een stevige overnamefee. De enige keuze is dan vaak óf geen kandidaat óf de enorme investering via detavast. Natuurlijk is geen enkel bedrijf verplicht een dergelijke constructie aan te gaan, maar (de angst voor verder) oplopende schaarste aan gekwalificeerde Professionals doet vaak anders besluiten. Negatief effect van vasthouden aan het detavast-model door personeelsbemiddelaars is echter wel dat gekwalificeerde kandidaten hierop afhaken. En dat betekent dat u als klant minder aanbod kunt verwachten.

Waarom Renell Recruitment?
Renell Recruitment is opgericht vanuit de overtuiging dat bemiddeling op basis van Werving & Selectie de beste slagingskans tegen de laagste kosten genereert bij de opdracht tot het succesvol aantrekken van gekwalificeerde Automotive Professionals ter invulling van permanente vacatures. Zaken als vergrijzing, een te lage instroom vanaf scholen maar vooral de behoefte aan anders en/of hoger geschoold personeel als gevolg van de razendsnelle transitie naar elektrificatie én de verduurzaming van de Automotive branche in het algemeen, maken daarnaast dat het tekort aan deze gekwalificeerde Automotive Professionals vooralsnog structureel zal blijven toenemen. Door bemiddeling via Werving & Selectie bereikt u de grootste doelgroep van Automotive Professionals. Tel daarbij op dat Renell Recruitment geen generalist, maar specialist is in uw branche en het is duidelijk waarom juist wij uw organisatie kunnen versterken!

Bij Renell Recruitment bemiddelen we met de missie Automotive werkgevers en Automotive Professionals bij elkaar te brengen om elkaar maximaal te laten versterken. Dat doen we met commitment en dat doen we graag!